[heading_3 type=”simple”]Advies van een pasgetrouwde bruid[/heading_3]

In december 2014 zijn wij getrouwd en mede dankzij Marieke als onze weddingplanner en ceremoniemeester hebben wij een bijzondere dag gehad. Ze vroeg me of ik in een blog mijn ervaring en ideeën, voor aanstaande bruidsparen wilde delen.

Begin op tijd. Een jaar lijkt lang, maar het vliegt voorbij en er zijn zoveel zaken die geregeld moeten worden. Begin met een datum, een check bij de gemeente of die datum vrij is en het uitzoeken van een locatie. Luister naar je gevoel, wanneer je geen goed gevoel hebt bij de gastheer / vrouw, dan is dat waarschijnlijk juist.

De meeste gemeentes hebben op hun website informatie over de desbetreffende trouwambtenaren. Controleer wat zijn of haar idee is van een ceremonie (persoonlijk of een half uur praten over het prachtige gemeentehuis waarin jullie je bevinden en wat de gemeente allemaal te bieden heeft?) en geef op basis daarvan jullie voorkeur aan.

En daarna? Als jullie Marieke hebben gekozen als weddingplanner en ceremoniemeester kun je ontspannen en genieten van alles wat komen gaat. Door middel van een jaaroverzicht wat in details is uitgewerkt komen alle zaken die geregeld moeten worden aan bod en wordt alles stap voor stap geregeld!

Als je gaat trouwen wordt maar weer eens bevestigd dat je niet iedereen tevreden kan houden. Maak daarom alleen keuzes waar je samen achterstaat. En houdt daar vervolgens aan vast, ook als dat betekent dat mensen keuzes niet begrijpen of zelfs daardoor niet kunnen / willen komen.

Ten aanzien van het opstellen van de gastenlijst; laat je niet leiden door je omgeving die graag wil dat je een goede vriend van de familie, verre achterneef of beste vriendin van de moeder van je zus ook uitgenodigd. Nogmaals, het is jullie dag!

Maak een bewuste keuze voor het moment van de fotoshoot. Het komt regelmatig voor dat het bruidspaar na de ceremonie gemiddeld anderhalf uur weg is voor de fotoshoot, waardoor de kans bestaat dat ze een groot gedeelte van de receptie missen. Op je trouwdag is het al lastig genoeg om alles in je op te nemen en je gasten de aandacht te geven die je ze graag wil geven. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in alle rust de fotoshoot in de ochtend plaats te laten vinden. Familie- en groepsfoto’s hebben wij na de ceremonie laten maken, maar dit verliep snel en soepel omdat we van tevoren een fotolijst hadden opgesteld.

Wij kijken terug op een heerlijke dag met onze familie en vrienden. De ceremonie was persoonlijk dankzij de trouwambtenaar en de locatie geheel naar wens en het eten boven verwachting. Er is slechts één ding wat we anders zouden doen; een videograaf huren gedurende de ceremonie. Achteraf hadden we de ceremonie graag nog eens terug gezien en gehoord, want de details gaan echt langs je heen.

Tot slot zou ik aan alle aanstaande bruidsparen een ding willen meegeven: Geniet! Begin de dag met een goed ontbijt, laat alles los waar je toch geen invloed op hebt (zoals het weer), eet, drink (niet teveel) en maak er samen met jullie familie en vrienden een onvergetelijke dag van! Want (helaas) voordat je het weet is dé dag niet alleen aangebroken, maar ook zo voorbij.

Succes met alle voorbereidingen, een prachtige trouwdag gewenst en nog belangrijker een lang en gelukkig huwelijk!

Manuela