[heading_3 type=”simple”]De droombaan van Henny Groothaert[/heading_3]

Wens

Op zaterdag 19 september 2015 heeft Henny Groothaert ons kunnen assisteren als weddingplanner bij een echte bruiloft. Henny vertelt: “Al heel lang is het mijn wens een groot huwelijksfeest met alles erop en eraan te mogen regelen. Buiten wat kleinere zaken in mijn omgeving is het er nooit echt van gekomen. Met het vooruitzicht dat mijn dochter gaat trouwen, wordt de wens en uitdaging alleen maar groter.”

“Volgens mij is het voor een goede weddingplanner van belang dat je toewijding en passie hebt, goed kunnen regelen en organiseren en dat je creativiteit en stijl in huis hebt. Bovendien lijkt het me een vereiste dat je goed met mensen om kan gaan. En dat heb ik allemaal wel in huis.”

Voorbereiding

Uiteraard zijn daar eerst nog wel de nodige voorbereidingen aan vooraf gegaan. Marieke en Henny hebben in de weken voorafgaand aan de bruiloft regelmatig contact gehad waarbij de hele dag tot in detail werd voorbereid en de taken verdeeld verdeeld werden.

Voorafgaand aan de bruiloft bezocht Henny samen met Marieke al een keer de trouwlocatie, de Watermolen van Opwetten, om alles te checken en nogmaals door te nemen. Ook maakte Henny alvast kennis met de bruid en één van de kinderen van het bruidspaar.

De bruiloft

Voor de hele dag was een draaiboek gemaakt waarin tot op het kwartier alles gepland is. Maar natuurlijk valt niet alles van tevoren in te plannen, zeker niet wanneer kleine kinderen aanwezig zijn. Toen keurig volgens schema alle gasten buiten klaar stonden om het bruidspaar te verwelkomen, moest één van de dochtertjes van het bruidspaar echt heel nodig plassen. Actie dus, en wel meteen!

Terwijl Marieke meteen telefonisch contact met de chauffeur zocht om de auto nog even halt te laten houden, rende Henny met de dochter snel naar binnen om naar de wc te gaan. Het komt uiteindelijk allemaal goed, maar toch: dat zijn van die momenten waarop je als weddingplanner niet moet aarzelen maar direct moet handelen, beseft Henny.

Ook voor Henny waren er specifieke taken in het draaiboek opgenomen: naamkaartjes op de stoelen leggen, decoratie checken, gasten ontvangen, het begeleiden van het maken van de foto’s van alle daggasten, zorgen dat iedereen op de juiste plek aan tafel zit bij het diner en nog veel meer. En al lijkt het op papier een klein klusje, in de praktijk betekent dat toch flink aanpakken.

Henny heeft het gemerkt: weddingplanner zijn betekent regelen, controleren en zorgen dat je zichtbaar en aanspreekbaar bent, de hele dag. Ze zegt: “Je bent druk met cadeaus aanpakken, de kinderen helpen, gasten attenderen wanneer ze mogen speechen en je bent daarnaast ook diegene die moet weten waar het bruidsboeket is, die controleert of de jurk goed zit, die zorgt dat er even een rustpauze is voor het bruidspaar, die regelt dat de dj, zangeres en anderen ook van eten en drinken worden voorzien en nog veel meer!”

Henny was duidelijk blij dat ze in die hectiek ook gewoon haar handen uit de mouwen kon steken. Ook de gasten kregen al gauw door dat ook Henny hen kon helpen bij alle vragen en probleempjes tijdens deze dag.

In de avond verliet Henny de bruiloft, terwijl het diner nog in volle gang is. Ze kon nog niet naar huis want ze zou nog even langs het hotel van het bruidspaar gaan om hun bagage af te geven. En het is maar goed ook dat ze daar ruim op tijd naar toe is gegaan. Bij aankomst bleek namelijk dat het hotel helemaal donker was. Het leek wel gesloten! Op de deur hing een briefje met een tweetal telefoonnummers, dus Henny kon meteen weer in actie komen. Na flink aandringen kreeg ze het voor elkaar dat er alsnog een nachtportier naar het hotel kwam die daar zou blijven totdat het bruidspaar en overige gasten zouden arriveren. Top gedaan!

Geslaagde ervaring

Henny had door de jaren heen al het nodige georganiseerd in de privésfeer. “Ik heb daar altijd veel complimentjes voor gekregen. Leuk hoor, maar och… die échte wedding plannen…” zegt Henny. “De sfeer, het geluk de liefde en de sprookjesachtige taferelen, geweldig! En tegelijkertijd de tegenslagen en strubbelingen die ook bij zo’n dag horen; het blijft mij intrigeren.”

Henny vertelt verder: “Het gaat mij helaas niet meer lukken om fulltime als weddingplanner aan de slag te gaan. Maar deze dag heeft me zoveel opgeleverd! Deze dag gaf me kriebels en energie en ik heb er veel van opgestoken.”

Natuurlijk was het niet alleen voor Henny maar ook voor Marieke een spannende en mooie dag vol energie. Henny ziet direct in wat geregeld moet worden en heeft bovendien een perfectionistische aanpak. Precies zoals Marieke die ook heeft dus er was een heerlijke klik. Henny is een fantastische vrouw waar je blindelings op kan vertrouwen. Super bedankt voor jouw hulp en inzet!

Foto: Merlijn Doomernik