[heading_3 type=”simple”]De rol van een weddingplanner[/heading_3]

Eén van de eerste dingen die bruidsparen gaan regelen is een trouwlocatie. Uit mijn ervaring blijkt dat de meeste bruidsparen vaak al een locatie op het oog hebben. Sommige dromen zelfs al jaren van een speciale locatie. In dat geval is de keuze voor een trouwlocatie snel gemaakt. Welke rol kan de weddingplanner hierin dan nog vervullen?

Een weddingplanner komt vooral van pas wanneer een bruidspaar al droomt van een speciale setting waarin de bruiloft plaats moet vinden, exact weet welke sfeer de bruiloft uit moet ademen en tegen welk decor dit plaats moet vinden, maar deze locatie niet gevonden krijgt. In dat geval komt de expertise en het netwerk van de weddingplanner goed van pas. Ze zal daardoor de juiste locaties aan kunnen dragen die passen bij de wensen en kunnen adviseren bij de locatie die volledig zal voldoen aan alle verwachtingen.

Maar zoals gezegd hebben bruidsparen in de meeste gevallen al een specifieke locatie op het oog. Ook dan kan een weddingplanner goed van dienst zijn. Hoe gaat dit in zijn werk bij onze weddingplanner?

Marieke: “Ik voorzie het bruidspaar van aandachtspunten waarop ze kunnen letten bij hun eerste contacten met de trouwlocatie. Dit zal hun definitieve keuze makkelijker maken. Ik blijf dan zelf op de achtergrond. Pas nadat het bruidspaar totaal achter hun keuze staat, neem ik het contact op met de locatie.”

“Bij een onbekende locatie ga ik een keer kennismaken aan het begin van het traject. Het tweede persoonlijke contactmoment is enkele weken voor de bruiloft om alle wensen van het bruidspaar met de locatie door te spreken. Tussendoor is er vaak al intensief gemaild en getelefoneerd. Voornamelijk over details als planning, opstelling van tafels, decoratiemogelijkheden, rustruimtes enzovoorts. Een goed contact met de locatie vind ik erg belangrijk want samen zijn we verantwoordelijk voor het slagen van de trouwdag en daarin speelt duidelijke communicatie een essentiële rol.”

Na het vastleggen van de trouwlocatie, begint het regelen en organiseren van de trouwdag pas echt. Een weddinplanner zorgt dat alle afspraken met de trouwlocatie en andere leveranciers vastgelegd, opgevolgd en nagekomen worden tijdens de trouwdag en daarmee neemt ze het bruidspaar veel werk en onnodige stress uit handen.