[heading_3]Edelstenen: betekenis van edelsteen kleuren[/heading_3]

Trouwringen zijn er in alle soorten en maten, gemaakt van diverse materialen in diverse kleuren. Vaak wordt er door bruiden gekozen voor diamanten in de ring. Diamant is de hardste edelsteen en heeft de meeste waarde, maar er zijn ook andere mooie edelstenen.

Edelstenen zijn vooral door hun mooie kleuren te onderscheiden van gewone stenen. Bij sommige edelstenen is het de kleur die ze bijzonder maakt en bij andere juist weer de mooie glans. Deze eigenschappen van edelstenen komen pas goed tot uiting na slijpen en polijsten. Je kunt kiezen voor een kleur die je mooi vindt of een kleur waarvan de betekenis goed bij jou past.

Rode edelstenen:
Rood is de kleur van de liefde maar ook de kleur van gevaar. De rode kleur leidt tot meer activiteit, temperament en energie. Rode stenen zijn granaat, jaspis, rode tijgeroog, rode agaat en vuuropaal.

Oranje edelstenen:
Oranje is een positieve kleur die helpt ontspannen en bijdragen aan het oplossen van problemen. Oranje stenen zijn carneool, topaas en oranje calciet.

Gele edelstenen:
Geel brengt levensvreugde en nieuw leven. Het is een sterke kleur die hoort bij wijsheid en levenswarmte, zoals de zon. Gele stenen zijn barnsteen, tijgeroog en gele carneool.

Groene edelstenen:
Groen is de kleur van evenwicht, harmonie, zelfbeheersing en innerlijke rust. De kleur groen brengt ons dichter bij de natuur. Groene stenen zijn jade, peridoot, smaragd, malachiet, aventurijn, chrysopraas en groene toermalijn.

Blauwe edelstenen:
Blauw is de kleur van rust, kalmering en soberheid, maar ook de kleur van hoop. Donkerblauw geeft een gevoel van respect en standvastigheid. Blauwe stenen zijn sodaliet, lapis lazuli, saffier, blauwe calciet, aquamarijn en labradoriet.

Paarse edelstenen:
Paars is de kleur van nieuwsgierigheid en spiritualiteit. Paarse stenen zijn amethist en rhodoniet.

Indigo edelstenen:
Indigo is een mengsel van blauw en paars en heeft met name effect op de zintuigen. Daarnaast staan indigo stenen voor genezing. Indigo stenen zijn azuriet, lapis lazuli en valkenoog.

Roze edelstenen:
Roze is de kleur van tederheid en liefde. Het maakt ons gevoelig voor schoonheid en harmonie. Roze stenen zijn rozekwarts, rhodochrosiet en rhodoniet.

Grijze edelstenen:
Grijs is onbetekenend en onduidelijk. De uitersten zijn wit en zwart, maar ook deze kleuren zijn onduidelijk. Wit is de kleur van zuiverheid. Trouwjurken zijn vaak wit. Zwart is de kleur van degelijkheid en ontzag. Witte stenen zijn magnesiet en sneeuwkwarts. Zwarte stenen zijn onyx, obsidiaan en git.

Welke kleur edelsteen past het beste bij jou?