[heading_3]De bridal shower voor mannen[/heading_3]

Een bridal shower voor aanstaande bruiden is al redelijk bekend in Nederland. Het kan georganiseerd worden in plaats van een vrijgezellenfeest of naast een vrijgezellenfeest. Maar wist je dat er ook een mannelijke bridal shower is, namelijk de: Groom Roast.

Vrijgezellenfeesten zijn meestal niet geschikt voor jongere jongens of oudere familieleden en een Groom Roast is geschikt voor gasten van alle leeftijden. Tijdens de Groom Roast kunnen mannelijke familieleden en vrienden elkaar beter leren kennen voor de bruiloft. De Groom Roast wordt meestal gehouden op een middag maar dit kan ook een avond zijn.

Volgens traditie wordt de Groom Roast georganiseerd door de volwassen bruidsjonkers, als deze er zijn. Anders kan het ook georganiseerd worden door vrienden of familieleden van de bruidegom. Bij een Groom Roast worden cadeaus gegeven en spelletjes gespeeld. Denk hierbij niet aan kleed de bruidegom aan met toiletpapier maar meer in de trant van, computerspellen, sport, poker, sportquiz en ga zo maar door. De bruidegom mag deze middag ook voor gek gezet worden, dus hij moet zich voorbereiden op grappige beledigingen en gênante verhalen.

Vaak wordt er ook een thema aan deze middag gehangen, dit kan een sport of hobby van de bruidegom zijn en natuurlijk mag hierbij een hapje en voldoende drank niet ontbreken. Dus wordt er voor de bruid een bridal shower georganiseerd vergeet dan ook de Groom Roast niet!