[heading_3 type=”simple”]Tips van een DJ[/heading_3]

[heading_5 type=”simple”]Deel 1: Wat wil je bereiken?[/heading_5]

Door ID-S Weddingplanning ben ik gevraagd een gast blog te schrijven met tips op het gebied van Dj’s en Drive In Shows voor aanstaande bruidsparen.

Daar moest ik even over nadenken, wat zijn nu de belangrijkste tips? Na meer dan 20 jaar in het vak heb ik al veel meegemaakt en zitten sommige dingen gewoon in je systeem. Één ding is zeker, geen enkele gelegenheid of feest is hetzelfde. De wensen van de bruidsparen zijn anders, de gasten verschillen, de beschikbare locaties en natuurlijk budgetten zijn telkens anders. Vandaar dat ik vind dat de DJ / Drive In show eigenlijk altijd maatwerk is en afgestemd moet worden op het bruidspaar en hun wensen.

Wij verzorgen ook al het licht, geluid en eventuele special effects die nodig zijn. Afgestemd op de wensen en beeld van het ideale feest van het bruidspaar. We vinden namelijk dat het hele plaatje moet kloppen. Van een goede DJ met een slechte geluid installatie en verlichting die van de statieven valt wordt je bijvoorbeeld niet blij. Vanuit deze gedachten is deze blog geschreven.

De tips zijn opgedeeld in 7 categorieën, die onderling zeer sterk met elkaar zijn verbonden. In dit blog gaan we in op categorie 1 en 2, in latere blogs zullen we de overige categorieën doornemen.

1) Algemeen / Organisatorisch
2) Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?

3) Licht
4) Special Effects
5) Geluid
6) Budget
7) Kiezen van een DJ

Daar gaan we.

Algemeen / Organisatorisch

* Maak goede duidelijke afspraken en leg deze vast.
* Bereid je goed voor.
* Laat de DJ / Drive In Show jullie wensen in eigen woorden samen vatten om te checken of het ook daadwerkelijk overeenkomt met jullie wensen / visie. Waar nodig verduidelijk, stel bij en leg weer vast.

Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?

Dit is de basis van het feest, vanuit dit startpunt maak je verdere keuzes. Wil je een rustig feest waar de familie die je lang niet meer hebt gezien bij kan praten of wil je een knalfeest waarbij de confetti in het rond vliegt en je bijna een blauw oog oploopt omdat Opa en Oma iets te enthousiast op de dansvloer staan te swingen en zwaaien met de wandelstok. Misschien iets er tussen in of een beetje van allebei? Wil je een thema voor het feest, moet het een Dance Party worden of is een allround DJ beter? Bedenk samen met je aanstaande wat voor jullie de uitgangspunten zijn voor het feest.

Denk hierbij aan:
* Sfeer en uitstraling van het feest.
* Agenda van de dag en zijn hier genoeg rust momenten in om het tot het einde vol te kunnen houden?
* Gasten:
– Welke gasten wil je uitnodigen?
– Wat is er voor hen nodig om in hun ogen het feest geslaagd te laten zijn.
– Hoe zwaar weegt hun mening mee wat betreft muziek keuze, sfeer, uitstraling. Muziek volume. Bedenk hierbij dat je het nooit helemaal goed kunt doen voor iedereen.

Voor nu even genoeg informatie en zaken om over na te denken, in het volgende blog gaan we verder met de andere categorieën.

Robert Versmoren
Soundstar Drive In Show
www.Sound-Star.nl