[heading_3 type=”simple”]Tips van een DJ[/heading_3]

[heading_5 type=”simple”]Deel 2: Licht, special effects en geluid[/heading_5]

De tips zijn opgedeeld in 7 categorieën. In het vorige blog zijn de eerste twee categorieën doorgenomen. In dit blog gaan we in op categorie 3, 4 en 5 en in het laatste blog zullen we categorie 6 en 7 onder de loep nemen.

1) Algemeen / Organisatorisch
2) Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?
3) Licht
4) Special Effects
5) Geluid
6) Budget
7) Kiezen van een DJ

Licht en Special Effects
Vanuit de keuzes voor sfeer en uitstaling moeten er keuzes gemaakt worden welke verlichting je wil, de manier waarop de verlichting wordt opgehangen / neergezet, hoe de DJ booth eruit moet zien en of er specials effects gewenst zijn. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk van simpele knipperende discolampen tot complete lasershows en special effects.

* Laat je door de DJ / Drive In Show goed voorlichten over de typen verlichting die er zijn, wat de kosten ervan zijn.
* Zoek eventueel foto’s filmpjes op van de typen verlichting.

Enkele trends bij bruiloften:

Wall WashersWall Washers
Met deze verlichting wordt een muur aangelicht zodat een de ruimte op zich een onderdeel kan worden van de licht (show). Ook erg mooi als deze gericht worden op vitrage die speciaal daarvoor wordt opgehangen.

UV LED licht / BlacklightBlacklight
We kennen allemaal de blacklights van vroeger, met de komst van neon stiften, neon color poeder en neon verf is de blacklight weer helemaal terug.

Moving HeadsMoving Heads
Dit is bewegend licht. De kop van de lamp (head) beweegt letterlijk alle kant op. Van movingheads zijn er veel verschillende types en met verschillende figuren.

Gekleurde LaserRGB Kleuren Lasers
De laser heeft steeds meer zijn intrede gedaan en is betaalbaarder geworden. Tegenwoordig zelfs gewoon in alle kleuren te verkrijgen. Dit kan een extra mooie toevoeging zijn op de lichtshow.

Nu er meer duidelijkheid is over de verlichting zijn er nog keuzes te maken voor de uitstraling. Zet je de verlichting op statieven, bouw je een lichtbrug op statieven of laat je een maatwerk truss constructie bouwen.

Lampen stellage  Soundstar Truss constructie

 

Special Effects

Steeds vaker worden er special effects ingezet, denk hierbij bijvoorbeeld aan bellenblaas machines en confetti shooters. Ze kunnen net dat beetje extra zijn wat het een magisch moment maakt.

Stem dit altijd af met de locatie, niet op iedere locatie kan het of moet er bijvoorbeeld speciale confetti gebruikt worden die als het nat wordt niet afgeeft. Rekent de locatie hier extra schoonmaak kosten voor?

Geluid

Het geluid moet zonder twijfel goed zijn, te hoog en schel geluid bijvoorbeeld is niet prettig, dan gaan je gasten met piepende oren naar huis. Krakende en of piepende speakers zijn niet goed. Ook op een hoog volume moet alles goed blijven klinken.

Het liefste zorg je dat je DJ het geluid inregelt op de zaal, iedere zaal is namelijk anders waardoor dezelfde speaker in de ene zaal heel anders klinkt dan in de andere.

Maak goede afspraken met de DJ over het volume, geef gedurende de avond aan wat je nog een prettig volume vindt. Ook hier geldt weer, dat je het niet voor iedereen goed kunt doen. De ene wil graag extra hard en de andere wil het liefste gewoon kunnen praten.

Robert Versmoren
Soundstar Drive In Show
www.Sound-Star.nl