[heading_3 type=”simple”]Tips van een DJ[/heading_3]

[heading_5 type=”simple”]Deel 3: Budget en het kiezen van een DJ[/heading_5]

Door ID-S Weddingplanning ben ik gevraagd een gast blog te schrijven met tips op het gebied van Dj’s en Drive In Shows voor aanstaande bruidsparen. In dit laatste blog zullen we inzoomen op de laatste 2 categorieën namelijk budget en het kiezen van een DJ.

1) Algemeen / Organisatorisch
2) Type Gelegenheid, wat wil je bereiken?
3) Licht
4) Special Effects
5) Geluid
6) Budget
7) Kiezen va
n een DJ

Budget

Een goed bedrijf wat DJ’s en Drive In Shows verzorgt is niet altijd goedkoop. Ook in deze sector geldt: goedkoop is duurkoop. Professionele apparatuur is simpelweg niet goedkoop en een goede ervaren DJ vraagt een redelijk uurtarief. Soms lijkt het dat DJ goed verdienen is, maar vergis je niet: gemiddeld besteed ik 12 uur aan een bruiloft. Een heleboel werk is niet zichtbaar op het feest zelf. Vooraf en achteraf wordt ook een boel werk verzet.Budget DJ

* Bepaal bij wel bedrag je je nog prettig voelt
* Het is altijd passen en meten binnen budgetten. Zo ook voor de mogelijkheden qua verlichting, geluid etc. Stel vast wat jullie daarin het belangrijkste vinden.
* Bepaal welke onderdelen van je bruiloft je het belangrijkste vindt. Misschien kun je voor de onderdelen die je minder belangrijk vindt, creatieve alternatieven vinden die je zelf kunt maken waardoor je meer uit kunt geven aan de onderdelen die je belangrijk vindt en toch binnen het totaal budget kunt blijven.

Kiezen van een DJ

Begin ruim op tijd met het boeken van een DJ. Goede DJ’s en Drive In Shows zijn snel vol geboekt. Als ik naar mijn agenda kijk, worden de boekingen gemiddeld tussen de 6 maanden en 1,5 jaar voor de trouwdatum vastgelegd.

Vraag een persoonlijk gesprek met DJ, face to face. Als ervaren bruiloft DJ ben ik van mening dat er een “ klik” moet zijn tussen het bruidspaar en de DJ. Dat is een goede indicatie dat jullie op dezelfde golflengte zitten.

Vraag naar de mening van de DJ over jullie feest om de volgende 2 redenen. De DJ kan je nog tips geven waar jullie misschien zelf nog niet aan gedacht hadden, en de DJ heeft vaak al heel wat bruiloften meegemaakt. De andere is om te kijken of de DJ eerlijke antwoorden geeft; je hebt niets aan een DJ die je gouden bergen belooft en je naar de mond praat.

Robert Versmoren
Soundstar Drive In Show
www.Sound-Star.nl