[heading_3 type=”simple”]Gabriël & Priscilla[/heading_3]

Op zaterdag 2 juli 2016 zijn Gabriël en Priscilla getrouwd en ik had de eer om hun ceremoniemeester te mogen zijn op hun grootse Tropical Beach Wedding.

Vorig jaar oktober heb ik Gabriël ontmoet bij de kijkdag van Beachclub Sunrise. We raakten aan de praat en hij gaf aan dat ze een Beach Wedding wilden. Het zou een bruiloft worden met veel gasten ongeveer 250, iets wat gebruikelijk is met Surinaamse en Indonesische familieleden. Wat ze zeker niet wilden was met stress hun trouwdag tegemoet gaan en beleven, dus waren ze op zoek naar iemand die contact met de leveranciers kon onderhouden in de weken voor de bruiloft en alle afspraken kon dubbelchecken zodat op de dag zelf hun visie tot leven zou komen. En daar kan ik zeker iets in betekenen!

Als ceremoniemeester zorg ik ervoor dat het draaiboek voor de dag compleet is, alles is afgestemd met de leveranciers en help ik het toekomstige bruidspaar om de puntjes op de i te zetten. Op de dag zelf ben ik aanwezig om alles volgens het draaiboek te laten verlopen. Dus ruim een maand voor de bruiloft hebben Priscilla, Gabriël en ik bij elkaar gezeten om de eerste opzet van het draaiboek door te spreken. Twee weken voor de bruiloft hebben we het draaiboek definitief gemaakt.

Het zou een Tropical Beach Wedding worden met als kleurthema peach en wit. Gabriël en Priscilla hadden een heel decoratieplan uitgewerkt en veel hiervoor zelf gemaakt. Alles zou getransformeerd worden volgens hun droomvisie en een twintigtal vrienden en kennissen zouden helpen om dit op de dag van de bruiloft te gaan realiseren. En dat is gelukt! Op de trouwdag stond om 12.00 uur alles perfect gereed voor het bruidspaar. Er was nog even tijd voor het decoratieteam om op te frissen en om half 2 kwamen de eerste gasten aan. Alles zag er fantastisch uit!

Tijdens de trouwdag werd ik als ceremoniemeester ondersteund door twee gastvrouwen die de gasten gedurende de trouwdag zouden begeleiden en ik zou zorgen dat alles volgens plan zou verlopen. Rond 2 uur in de middag kwam het bruidspaar over het meer aan met de boot. Na een kort welkom door de gasten was het tijd voor de ceremonie in de Buddha Lounge met uitzicht op het water. Compleet met volwassen bruidsmeisje, bruidsjonkers en bloemenmeisjes maakte het bruidspaar een fantastische entree. Tijdens de ceremonie was er even kort een heftige regenbui. Vervelend, maar gelukkig heb ik altijd mooie paraplu’s bij, dus de ceremonie kon gewoon doorgaan. En na de ceremonie kwam de zon gelukkig weer door. Na de toost, werden er foto’s gemaakt en kon er gefeliciteerd worden.

Na een uitgebreid Indonesisch dinerbuffet was er tijd voor speeches en er werd zelfs een flashmob opgevoerd. Het boeket en de kousenband werden weggegooid en volgens werd volgens Surinaamse traditie de bruidstaart geveild voor geld. De bruidegom dacht dat het daarna tijd was voor de openingsdans maar hij wist niet dat zijn bruid als verrassing een heuse dansgroep had geregeld met percussie om een show op te voeren. En de bruid danste fantastisch mee! De sfeer zat er direct al goed in en toen de romantische openingsdans eindigde met salsa, barstte het feest dan ook los. En dit bleef de hele avond doorgaan tot in de late uurtjes waarna het bruidspaar het feest verliet met de boot. Maar dit heb ik niet meer bijgewoond want toen het feest was losgebarsten zat mijn taak als ceremoniemeester erop en namen de gastvrouwen de verantwoordelijkheid over de laatste uurtjes van de dag op zich.

Het was een fantastische dag maar voor mij ook uitdagend. Het was namelijk de eerste keer dat ik te maken had met zo’n grote groep gasten en mocht samenwerken met 2 gastvrouwen en een compleet decoratieteam. Maar het was een succes en toen ik tijdens de evaluatie van het bruidspaar hoorde dat ze alles los hebben kunnen laten op de dag omdat ze wisten dat ik er was, was het allemaal nog meer de moeite waard. Want een gelukkig bruidspaar, daar doe ik het voor. En dan realiseer ik mij maar weer al te goed dat ik echt het gaafste beroep ter wereld heb!