[heading_3 type=”simple”]Verrassingsceremonie[/heading_3]

Om 19.00 uur kwamen de avondgasten nietsvermoedend binnen. Ze zochten een plekje in de zaal en kregen een drankje aangeboden. Wachtend op het moment dat ze het bruidspaar zouden verwelkomen om het feest te gaan starten zoals doorgegeven was in de ceremoniemeesterbrief. Maar niets was minder waar! Toen alle gasten binnen waren, mochten ze samen gaan genieten van een videoclip van het bruidspaar.

Enkele maanden voor de trouwdag, hadden we samen een zwart-wit filmpje opgenomen in slapstick stijl, waarin het bruidspaar acteerde alsof het hun trouwdag was en alles misliep. In deze clip waren veel persoonlijke knipogen verwerkt en herkenbare situaties opgenomen die paste bij het bruidspaar. Tijdens het kijken van de videoclip werd er dan ook hartelijk gelachen. De videoclip werd afgesloten met de aankomst van het bruidspaar op de locatie, klaar om te gaan trouwen. Het beeld verandert van zwart-wit naar kleur en in beeld verschijnt de tekst: “Welkom op de ceremonie van David & Jeske.”

Dat was het sein om de deuren naar het aangrenzende terras te openen, waar alles klaar was gemaakt voor de ceremonie. De Babs stond klaar en de zangeres begon met zingen, terwijl de gasten een plaats zochten voor de ceremonie. Sommige gasten hadden op dat moment nog niet helemaal het besef wat er allemaal gebeurde, maar ik kreeg ook te horen dat gasten er kippenvel van hebben en je ziet ze allemaal stralen. Want zij beseften zich dat ze op dat moment allemaal bij de ceremonie aanwezig waren.

Als alle gasten hebben plaatsgenomen was het moment daar, de bruidegom kwam met zijn moeder aanlopen gevolgd door de bruid met haar vader. En dan kan er getrouwd worden. Tijdens een persoonlijke ceremonie met mooie live muziek gaven zij elkaar het ja-woord. Terwijl iedereen uitkeek over het water met een ondergaande zon. Na de ceremonie mochten de daggasten even kort feliciteren en werden de andere gasten ontvangen in de feestzaal. De tijd was gekomen om het feest los te laten barsten.

Alle gasten hebben een glas bubbels in de hand gekregen en vormden samen een kring om de dansvloer. Compleet met kaarsjes, lichteffecten en rook. In het midden stond de moeder van de bruidegom en de vader van de bruid, de muziek startte en het bruidspaar kwam binnen lopen. Eerst dansten ze met hun ouder en vervolgens gaven de ouders hen aan elkaar waarna het bruidspaar samen even romantisch danste. De DJ liet het rustige nummer overlopen in het nummer “Raise your glass” van Pink. Het bruidspaar kreeg een glas bubbels in de hand en proostte met alle gasten. De confetti kanonnen knalden en het feest barstte daadwerkelijk los.

Gasten vermaakten zich op de dansvloer, gezellig kletsend of in de photobooth. Tussendoor werd het bruidsboeket gegooid en het weggooien van de kousenband mocht ook niet ontbreken. Tot ruim 00.30 uur ging het feest door en toen was het echt tijd om het bruidspaar uit te gaan zwaaien. De gasten vormden met kaarsjes een erehaag naar buiten toe, waarna het bruidspaar wegvoerde in een roeiboot. Een fantastische afsluiting van een fantastische dag vol met verrassingen, precies zoals het bruidspaar het wilde.

Fotocredits: Jesse van Kalmthout Fotografie