FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Kosten bruiloft

[two_third][heading_3 type=”simple”]Hoe hou ik kosten en trouwbudget in de hand?[/heading_3]

[accordion title=”Kosten van de bruiloft”]

Wat zal ons huwelijk kosten? Uiteraard kunnen jullie dit zo uitgebreid of goedkoop maken als jullie zelf willen. De huwelijksvoltrekking kost gemiddeld tussen de €500 en €1000. Dit is sterk afhankelijk van het gewenste moment van trouwen en is ook per gemeente zeer verschillend.

Naast de huwelijksvoltrekking zijn er oneindig veel mogelijkheden om jullie trouwdag in te richten. Indien je nog geen idee hebt van wat hierbij komt kijken, neem dan even een kijkje op onze checklist trouwen. Hiermee krijg je een goed beeld van wat er allemaal geregeld wordt bij een gemiddelde bruiloft.

Voordat je een van deze zaken gaat regelen, is het raadzaam om eerst jullie trouwbudget te bepalen. Hoeveel mag jullie gehele bruiloft kosten met alles erop en eraan? Als jullie het totale budget voor jullie trouwdag hebben bepaald kun je gaan nadenken over hoeveel jullie uit willen geven per onderdeel van jullie bruiloft. De hulp van iemand met ervaring is hierbij zeer prettig. Hoe beter je start is bij het budgetteren, des te meer plezier heb je er later van tijdens de voorbereiding.

[/accordion]

[accordion title=”Gratis trouwen”]

Gratis trouwen klinkt aantrekkelijk en is in iedere gemeente mogelijk. Het moet volgens de wet namelijk mogelijk zijn om in iedere gewenste gemeente te kunnen trouwen. Hou er rekening mee dat jullie op een wachtlijst terecht komen, wanneer jullie gratis willen trouwen. Het moment dat je dan mag trouwen, bepaal je niet zelf, maar de gemeente. Dit plannen ze vaak op maandag in de vroege uurtjes. De locatie is dan een kantoor of balie waarna je binnen enkele minuten weer buiten staat, een zeer sobere maar goedkope manier van trouwen.

Hou er rekening mee dat gratis trouwen nooit helemaal gratis is. Er zijn altijd enkele administratieve kosten die de gemeente in rekening zal brengen zoals de kosten voor de uitreksels van het bevolkingsregister.

Een reden om te kiezen voor gratis trouwen is allereerst een klein budget. Een tweede reden om te kiezen voor gratis trouwen kan zijn om gebruik te kunnen maken van een ongebruikelijke trouwlocatie of ongebruikelijk moment. Om dit te realiseren combineer je gratis trouwen met de voltrekking van de trouwceremonie op een plek en tijdstip naar eigen keuze. Zo heb je een unieke trouwceremonie die helemaal bij jullie past en het officiële gedeelte vrijwel kosteloos. Het kan ook mogelijk zijn dat een trouwambtenaar geheel volgens jullie idee en keuze officieel kan trouwen, maar hiervoor is toestemming van de gemeente nodig. Het verschilt erg per gemeente of ze hier aan mee willen werken. Er zijn dus veel regeltjes waar je rekening mee moet houden.

[/accordion]

[accordion_last title=”Trouwbudget besparen”]

Om te voorkomen dat jullie over het vooraf gestelde budget gaan heb ik hieronder enkele ideeën om geld te besparen bij het regelen van alle onderdelen van jullie bruiloft.

De belangrijkste tip is om vooraf een specifiek budget te maken per onderdeel zoals kleding, vervoer, ceremonie, bloemen etc. Zo heb je houvast als je gaat zoeken naar de juiste leveranciers en kan het onderhandelen makkelijker gaan. Geef je te veel uit in een bepaalde post dan moet je ergens anders op besparen, zodat het eindbudget gelijk blijft. Hieronder wat creatieve tips hoe je geld kunt besparen.

Zelf decoratie maken – Het aankleden van een locatie naar jullie wensen door een stylist of bloemist kan snel een kostbare aangelegenheid worden. Als je zelf een beetje creatief bent kun je ook samen met familieleden en vrienden zelf jullie unieke decoraties maken. Op internet zijn ontelbare voorbeelden te vinden. Serveer wat lekkere hapjes en drankjes tijdens het maken en je hebt al een leuk pre-weddingfeestje!

Kleding – Bruidskleding kan een dure aangelegenheid zijn. Een andere mogelijkheid kan zijn om kleding te huren of zelfs van iemand te lenen. Er zijn ook veel tweedehands bruidszaken waar de kleding er als nieuw uitziet maar de prijzen wel aanzienlijk lager liggen. En het heeft ook wel wat om kleding te dragen waar een verhaal achter zit!

Trouwvervoer – Het huren van bijvoorbeeld een koets is niet voor niets. Informeer eens in je omgeving of iemand mensen kent die een koets hebben of mogelijk een ander vervoermiddel. Wie weet kun je wel voor een klein prijsje een oldtimer lenen van een vader van een vriend of heeft er iemand een leuke bakfiets die je mag gebruiken. Wie weet wat voor ideeën je allemaal tegenkomt als je openstaat voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Zo zijn er nog veel meer ideeën te bedenken voor de diverse onderdelen van jullie bruiloft, wees creatief en sta open voor de ideeën van anderen. Wie weet wat er allemaal op je pad komt waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht.[/accordion_last][/two_third]

[one_third_last]Hou kosten in de hand

[/one_third_last][divider][heading_3 type=”simple”]Meer ID-S nodig om jullie bruiloft binnen budget te houden?[/heading_3]

Zijn jullie al op weg met het organiseren van jullie droombruiloft, maar dreigt het budget overschreden te worden of heb je hulp nodig met het opzetten van het trouwbudget? Met het advies van een professional zorgen jullie dat die droombruiloft binnen jullie budget blijft!

[button link=”www.id-s.nl” linking=”default” size=”medium” type=”simple” title=”ID-S diensten”]Bekijk onze diensten[/button]

[divider]

[one_third][heading_3 type=”simple”]Recente berichten[/heading_3][recent_posts max=”3″ template=”list_one_twelfth” hide=”author, comments_link, summary, categories, tags, button_1″][/one_third]

[one_third][heading_3 type=”simple”]Referenties[/heading_3][recent_works max=”3″ template=”list_one_twelfth” hide=”date, comments_link, summary, categories, tags, button_1″][/one_third]

[one_third_last][heading_3 type=”simple”]Volg ons op Facebook[/heading_3]

[/one_third_last]

[divider]